Scarlet.be – Digitale TV, Internet & TelefonieScarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt. In België profileert Scarlet zich als de low-cost speler in de telecomsector .

Ze bieden dezelfde kwaliteit maar tegen een lagere prijs. Omdat Scarlet zich profileert als de goedkopere speler op de telecommarkt, bieden zij pakketten aan tegen een zeer voordelige prijs. Voor ieder wat wils. De bezoekers van de Scarlet website hebben de mogelijkheid om online hun bestelling te plaatsen.

VDSL


Al in 2011 heeft Scarlet de dienst geïntroduceerd. Maar toen alleen als zogenaamde internet-only dienst. Nu wordt de dienst ook geleverd (op basis van beschikbaarheid) in alle combinatiepakketten. Hierdoor kunnen klanten die voorheen relatief lage snelheden konden halen, nu snelheden halen tot wel 40Mb.

Het voordeel van VDSL is dat er hoge snelheden gehaald kunnen worden maar dat de prijs bescheiden blijft. De dienst wordt nu dus ook geleverd in combinatie met mobiele telefonie, vasten telefonie en/of televisiediensten.

Hoewel VDSL nog een relatief nieuwe techniek is, zal het aantal huishoudens waar de dienst leverbaar is, flink groeien. Op dit moment wordt de dienst in 2012 naar verwachting beschikbaar voor nog eens anderhalf miljoen huishoudens.

Hoewel Scarlet gestart is met een VDSL-snelheid van 40Mb, wordt de dienst nu aangeboden met een downloadsnelheid tot 50Mb en een uploadsnelheid tot 5Mb. Scarlet korting pak je natuurlijk via de website van Goedkoop.be.